Surse apropiate companiei au declarat pentru FTD ca Deutsche Telekom a mai analizat vanzarea celor doua sucursale, insa a decis sa dea timp managementului local sa consolideze rezultatele financiare, urmand sa ia o decizie in 2013. 

Rezultatele divizilor vor fi evaluate la intalnirea anuala de strategie a managementului Deutsche Telekom, care va avea loc in aceasta vara. 

Contactat de Reuters, un purtator de cuvant al grupului a refuzat sa comenteze informatiile. 

Deutsche Telekom este nevoit sa continue investitiile in SUA pentru a mentine competitivitatea T-Mobile USA, dupa ce tranzactia de 39 miliarde de dolari prin care divizia ar fi trebuit sa fie preluata de AT&T a esuat, in fata opozitiei autoritatilor pentru concurenta. 

In urma tranzactiei esuate, Deutsche Telekom a primit de la AT&T lichiditati si acces la retea in valoare totala de trei miliarde de dolari.  T-Mobile USA a anuntat ca va investi patru miliarde de dolari pentru a moderniza retelele la cel mai recent standard, LTE, iar Deutsche Telekom a aratat ca va creste investitiile in reteaua diviziei americane cu 1,4 miliarde de dolari in urmatorii doi ani. 

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, care detine in Romania companiile Romtelecom si Cosmote Romania.