Fred DeLuca suferea de leucemie, transmite Agerpres.

El a ramas PDG al lantului de fast-food si nu a abandonat postul de director general decat in iunie, in favoarea surorii sale, Suzanne Greco. 

In urma cu jumatate de secol, el a pus bazele primului lant de fast-food din lume, cu 44.270 de restaurante revendicate de Subway la nivel mondial, fata de "peste 36.000" ale McDonald's.

Frederick DeLuca a crescut intr-un cartier din Brooklyn si avea doar 17 ani cand a deschis "Pete's Super Submarines" in Bridgeport, Connecticut, cu 1.000 de dolari imprumutati de la parinti.

Conceptul a cunoscut repede succesul, datorita preturilor mici, portiilor generoase si unei politici de marketing abile. 

Grupul a lasat sa se inteleaga ca sandvisurile servite in local sunt preparate la cererea clientului si sub ochii lui, impunand sloganul: "Eat fresh".

Subway a incercat astfel sa se prezinte ca un restaurant unde se poate manca sanatos, desi bauturile carbogazoase si cartofii prajiti au inca un loc rezervat. 

Pentru a impune acest concept, s-a folosit de ambasadorul sau, Jared Fogle, un tanar care a declarat ca a slabit peste 110 kg (cantarea 193), mancand doar sandvisuri de la Subway.

Timp de zece ani, incepand din 2000, Jared Fogle, care nu s-a mai ingrasat de atunci, a filmat zeci de spoturi promovand Subway.