"Am decis termenul de negociere si sa realizam o cerere de oferta pentru a tatona asteptarile pietei si sa ne ajute sa realizam o lista scurta a posibililor investitori. Un astfel de investitor ar trebui sa aiba o bonitate care sa fie probata de scrisori de bonitate bancare si de confort si sa acopere cel putin 25% din suma care trebuie angajata. Sa aiba experienta in domeniul chimiei si pertrochimiei si o retea globala in care sa se integreze. Oferta va fi publicata pe site-ul ministerului", a spus Varujan Vosganian intr-o conferinta.

Reprezentantii administratorilor judiciari au precizat ca in prezent opt companii sunt interesate de Oltchim.

Vosganian a aratat ca obiectul in cazul Oltchim este ca in septembrie-noiembrie 2013 combinatul sa fie sufiecient de credibil pentru a putea acoperi activitatea pe anul 2014 prin contracte ferme. "Un Oltchim lipsit de aceasta capacitate ar fi mai putin credibil decat daca nu are asigurata piata pentru 2014", a precizat ministrul Economiei.

Ministerul Economiei a anuntat la inceputul linii mai ca a primit zece scrisori de intentie pentru combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitand chiar combinatul.

Combinatul din Ramnicu Valcea se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an. Privatizarea companiei a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Autoritatile romane s-au angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim, in caz contrar compania urmand sa intre in lichidare.