Administratorul judiciar al Hidroelectrica sustine ca desi firma din Galati a scos profituri uriase, avea datorii la fel de mari pentru energia cumparata.

"Dupa ce ca lua energie ieftina, mult sub pretul pietii, am constatat ca inregistreaza restante la facturile emise inca din ianuarie 2012, inregistreaza resturi de plata la energia deja livrata, iar asta e impardonabil, iar aceste diferente sunt semnificative, vorbim de 37 milioane de lei, 8 milioane si jumatate de euro, noi avem nevoie de cash, avem rate la banci", a spus Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica

Aceasta datorie reprezinta doar o mica parte a pierderilor. Contractul in sine este unul extrem de pagubos. Pentru ca vindea sub pretul pietei, Hidroelectrica pierdea 83 de lei la fiecare megawat livrat companiei. Timp de sase ani, de cand dureaza intelegerea, compania de stat a risipit 26 de milioane de lei.

Potrivit autoritatilor, dupa ce cumparau foarte ieftin energie electrica, "baietii destepti" o vindeau prin firme cu sediul in Cipru. Administrorul judiciar spune ca verifica acum si contractele mari ale Hidroelectrica, in care a gasit deja probleme. De pilda, cel incheiat cu firma din Galati expira abia in 2014. Reprezentantii acestei societati nu au vrut sa comenteze situatia.

Potrivit celor din Ministerul Economiei, desi are un deficit de 310 milioane de euro, Hidroelectrica nu va da faliment.