"Am rupt orice legatura cu Petrom"

"Eu sunt cel care a rupt orice legatura cu Petromul ca semn de protest cu reactia pe care au avut-o in vremuri de criza. Nu-mi place politica lor, este incorecta. Sigur, nu poti sa ceri unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arati in fiecare zi in fata pretul mondial al petrolului. Aici este lipsa de fair-play. Am vorbit de multe ori cu ei, inclusiv cu presedintele austriac. Au zis sa vedem, sa discutam, dar nu au facut nimic”, a sustinut Traian Basescu in legatura cu profitul urias pe care l-a inregistrat cea mai mare companie petroliera din Romania.

Presedintele Romaniei a spus ca a avut discutii numeroase pe tema acestor nemultumiri cu cei de la Petrom, dar si cu presedintele austriac. "Nu poti sa ceri unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arunci in fata in fiecare zi pretul mondial al barilului, cand tu il extragi din Romania cu 16 dolari", a spus presedintele.

Grupul Petrom a inregistrat anul trecut un profit record in crestere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

In ultimul trimestru din 2011, Petrom a obtinut un profit de 838 milioane lei, in crestere cu 8% fata de perioada corespunzatoare din 2010, la vanzari de 6,39 niliarde de lei, mai mari cu 17%.

Grupul a raportat pentru 2010 un profit net de 2,19 miliarde lei si vanzari de 18,61 miliarde lei. In ultimele trei luni din 2010, Petrom a consemnat un castig de 779 milioane lei si vanzari de 5,45 miliarde lei.