Potrivit mai multor surse prezente la licitatie, dupa deschiderea ofertelor financiare, consortiul condus de Renaissance Capital, cea mai mare banca de investitii din Rusia, a obtinut un punctaj total de 92,5 din 100 de puncte posibile, fiind urmat la mare distanta de consortiul Goldman Sachs - UniCredit CA IB Securities, care a totalizat 68,6 puncte.

Pe pozitia a treia s-a plasat consortiul Nomura - Alpha, cu 67,7 puncte, iar al patrulea punctaj a fost obtinut de Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley. Cel mai mic punctaj dintre cei cinci competitori ramasi in cursa l-a avut consortiul ING Bank - UBS.

Citeste si: Petrom a platit anul trecut 40 milioane de euro dupa un control al ANAF! Fiscul a inceput o noua inspectie la petrolisti!

OPSPI a analizat intr-o prima faza oferta tehnica depusa de sase consortii.

Ministerul Economiei a confirmat tranzactia. "Actiunea a fost finalizata cu succes, avand in vedere ca, la o valoare estimata a tranzactiei de peste 500 milioane de euro, comisionul de succes este de aproximativ 1,6 milioane de euro, cu mult sub estimarile pietei, situate undeva la 4-5 milioane de euro", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Statul vrea sa vanda 9,85% din actiunile OMV Petrom

Statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundara, estimata la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent pret de la bursa, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Coform celor mai recente raportari, grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.