"In cazul in care nu va fi infiintata comisia de ancheta, in cazul in care acest demers al nostru nu are o finalitate si suntem blocati, suntem hotarati sa facem o campanie de strangere de semnaturi privind instituirea unui referendum national privind rascumpararea actiunilor Petrom", a spus Adrian Gurzau.

Deputatul Daniel Oajdea a spus ca privatizarea Petrom a fost facuta "in mod suspect" si ca, totodata, se asteapta ca "soldatii spagii" sa atace initiativa lui, aceea de infiintare a unei comisii de ancheta.

Oajdea si Gurzau au recunoscut ca nu au informat conducerea democrat-liberalilor despre intentia lor de a strange semnaturi pentru un referendum national pe tema "rascumpararii actiunilor Petrom".

"Consider ca exista o complicitate a autoritatilor statului in ceea ce priveste verificarea Petrom", a explicat Daniel Oajdea.

Nationalizarea Petrom, amanata de PSD si condamnata de PNL

Plenul Camerei Deputatilor a hotarat, astazi, cu 92 de voturi "pentru", 13 voturi "impotriva" si patru abtineri, sa amane cu o saptamana dezbaterea unei eventuale anchete care sa verifice respectarea prevederilor contractului de privatizare, in cazul Petrom.

Amanarea cu o saptamana a fost facute de unul din liderii PSD, Aura Vasile, pentru ca sefii de partid sa cada de acord asupra acestui proiect.

Pe de alta parte, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca deputatii liberali care au semnat ca initiatori proiectul de hotarare, isi retrag semnaturile.