Bursa de energie administrata de OPCOM a autorizat firma Gazprom Marketing&Trading Limited, din grupul rus Gazprom, sa tranzactioneze electricitate pe Piata Centralizata pentru Contracte Bilaterale - PCCB, a comunicat marti firma de stat OPCOM.

OPCOM este o filiala a transportatorului national de electricitate din Romania - Transelectrica.

Filiala din Romania a gigantul rus Gazprom se numeste mai exact: GAZPROM MARKETING & TRADING LIMITED KINGSTON-UPON-THAMES SUCURSALA BUCURESTI si a fost inregistrata pe data de 10 iunie 2009.

Principalul obiect de activitate al GAZPROM MARKETING & TRADING vizeaza comercializarea de energie electrica.

Conform datelor Registrului Comertului, consultate de incont.ro, directorul sucursalei este cetateanul britanic KEITH ANDREW MARTIN (42 ani). 

"Patru noi companii au fost admise in luna februarie 2010 sa tranzacţioneze pe pietele administrate de OPCOM, respectiv RE Power Generation, Obedineni Energiini Targovtsi, Gazprom Marketing & Trading Limited si Grenerg", se mai arata in comunicatul de marti al OPCOM.

Gazprom Marketing & Trading este inregistrata in Marea Britanie si este detinuta integral de grupul rus Gazprom.

Gigantul rus, de altfel, cel mai mare producator de gaze naturale din lume este prezent in Romania si printr-o reprezentanta Gazprom Export, infiintata in 29 mai 2002.

Gazprom este unicul furnizor de gaze naturale extern pentru tara noastra. Romania consuma circa doua treimi din gaze din productia interna, iar restul trebuie sa vina din import.