"Gazprom si-a manifestat interesul ca, odata cu finalizarea contractelor de furnizare in vigoare, sa aiba o relatie directa cu Romgaz", se mentioneaza in comunicat.

O delegatie a Gazprom, condusa de vicepresedintele Consiliului Administrativ al grupului rus, Alexandr Medvedev,     s-a intalnit, miercuri, la Bucuresti, cu ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu. La intalnire au participat si reprezentanti ai Romgaz si ai Transgaz Medias (TGN).

Discutiile au vizat subiecte precum importul de gaze din Rusia, colaborarea cu Romgaz in vederea dezvoltarii capacitatilor de inmagazinare pe teritoriul Romaniei, precum si colaborarea cu Transgaz pentru dezvoltarea retelei de tranzit.

De asemenea, oficialii Gazprom si cei ai partii romane au discutat si despre renegocierea, in vederea prelungirii, a contractelor de tranzit prin Romania a gazelor naturale destinate tarile din Balcani, care expira in 2011, precum si posibilitatea extinderii colaborarii cu Gazprom in zona productiei de energie electrica.

O noua intalnire a oficialilor roman si rusi este programata pentru sfarsitul luna martie, pentru detalierea unor aspecte tehnice.

Citeste AICI comunicatul Ministerului Economiei!