"Redevenetele trebuie renegociate. Inainte de 2014 nu avem voie sa modificam contractul de privatizare al Petrom. Daca am stat din 2004 pana in 2013, mai putem sta un an", a afirmat Ponta prezent la ceremonia de inaugurare a termocentralei Petrom de la Brazi, scrie Mediafax.

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat recent ca OMV Petrom si Guvernul au inceput de cateva luni discutiile privind redeventele pentru petrol si gaze, dar deocamdata sunt analizate doar "principiile" privind impactul unui nou nivel al taxelor asupra companiei si economiei.

"Contractele noastre nu expira in 2014. Este vorba de acea clauza de stabilitate garantata de Guvernul Romaniei tuturor producatorilor, nu numai OMV, pana in anul 2014, sa mentina redeventele la nivelul curent, si anume intre 3,5 si 13,5%. Aceste discutii sunt purtate de cateva luni deja, nu este o decizie care se poate lua intr-o discutie sau cateva", a afirmat Gheorghe.

Redeventele de petrol si gaze, cuprinse intre 3,5% si 13% din productie, au fost fixate in 2004 si sunt valabile pana in decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV.