"Uneori sunt tentat sa critic Petrom pentru pretul benzinei si astfel sa obtin aplauze efemere, dar ma opresc pentru ca este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat (...), 25.000 de familii au venituri pentru ca au un membru angajat la Petrom", a afirmat Ponta, prezent la ceremonia de inaugurare a termocentralei Petrom de la Brazi.

Ponta a adaugat ca in prima sa vizita externa in calitate de premier a avut la Viena o intalnire cu sefii OMV si Petrom, in care au discutat despre termocentrala de la Brazi.

"Presedintele OMV, Gerhard Roiss, mi-a vorbit cu o lipsa de optimism despre centrala. (...) Cu riscul de a pierde niste voturi, vreau sa multumesc Petrom pentru construirea termocentralei", a continuat Ponta.

Petrom a investit 530 milioane euro in constructia centralei de la Brazi, care va putea acoperi 8-9% din necesarul de energie al Romaniei. Centrala functioneaza pe gaze.

Potrivit lui Ponta, constructia termocentralei Petrom este un semn de competitie pentru ceilalti producatori de energie din Romania.

Guvernul a aprobat recent o hotarare care permite Petrom sa utilizeze, pana in 2014, pentru productia de electricitate in termocentrala doar gaze din productia interna. Intr-o situatia asemanatoare ar fi şi compania de stat Romgaz, care detine termocentrala Iernut, unitate care insa este oprita.

Celelalte companii sunt obligate, conform legislatiei in vigoare, sa cumpere gaze si din productia interna, si din import pentru productia de energie.