Valoarea dividendelor este cu 75% mai mare decat cea de anul trecut, cand compania a distribuit actionarilor peste 1 miliard de lei, se arata intr-un comunicat al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii au mai aprobat derularea unor investitii de 5,2 miliarde lei (1,19 miliarde de euro) in acest an, mai mari cu 6% mai mult fata de nivelul de anul trecut. Cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 76%, va fi destinata activitatilor de explorare si productie a hidrocarburilor.

Totodata, compania va aloca suma 209,4 milioane lei (47,8 milioane euro) din profitul de anul trecut pentru rezerva legala.

OMV Petrom a inregistrat anul trecut un profit record in crestere cu 72%, la 3,75 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro), potrivit standardelor IFRS.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din capitalul companiei, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titlurile OMV Petrom.