"Aceasta are potentialul sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei", potrivit OMV. 

Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la 7-12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de peste 50 de ani. 

Estimarile obtinute din testele efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 - 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi. 

"Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare post-privatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei", a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare si productie. 

In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune. 

Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil.

Asocierea vizeaza explorarea blocurilor I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.