"Operam zacaminte foarte mature, iar in ultimii ani am reusit sa reducem rata declinului productiei la circa 1% pe an. In prezent furnizam aproximativ 40% din necesarul de titei si gaze din Romania. Proiectele de redezvoltare a zacamintelor sunt si vor fi esentiale pentru a mentine productia stabila", a declarat intr-un comunicat directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe. 

In prezent, rata medie de recuperare a rezervelor, la cele 238 de zacaminte operate de OMV Petrom, este de circa 25% pentru titei si circa 49% pentru gaze. 

"Practic, cu ajutorul tehnologiilor noi, vom reusi sa extragem mai mult din zacaminte care sunt in exploatare de zeci de ani. Noi credem ca exista inca potential in aceste zacaminte mature", a afirmat Gabriel Selischi, director Zone de Productie Interne OMV Petrom. 

Zacamantul Suplacu, situat in judetul Bihor, este exploatat de peste 50 de ani si asigura circa 10% din productia de titei a OMV Petrom in Romania.  Proiectul de redezvoltare prevede forajul suplimentar a 105 sonde, implementarea de tehnici moderne pentru cresterea factorului de recuperare a hidrocarburilor, construirea unui nou parc de colectare si a unei instalatii de tratare a apei reziduale, precum si modernizarea sistemului de evacuare a gazelor si a sistemului de comprimare a aerului.  OMV Petrom si-a propus implementarea a 6-8 proiecte de redezvoltare de zacaminte pana in 2015.

Actionarul majoritar al producatorului de petrol, gaze si electricitate Petrom este grupul austriac OMV, alte participatii apartinand Ministerului Economiei si Fondului Proprietatea. Titlurile companiei sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.