"Oltchim reprezinta un obiectiv pentru Guvern. Daca nu-l privatizam nici in 6 iunie, vom reusi altadata. (...) Sa nu-si inchipuie cineva ca vom inchide aceasta fabrica", a afirmat Nita.

Ministrul a adaugat ca Oltchim trebuie sa nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie sa gaseasca finantare pentru a pune in functiune una sau doua linii de productie. 

"Exista investitori care vor sa ia la pachet Oltchim si Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discutii si cu OMV Petrom", a mai spus Nita. 

Multiplele incercari de vanzare a Oltchim din ultimii ani au esuat. Cea mai recenta a fost in martie, cand statul nu a primit nicio oferta de cumparare.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim.

Combinatul a intrat in insolventa in ianuarie 2013.  In primul trimestru, a inregistrat o cifra de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei, si pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut.  Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generata de activitatea de petrochimie.