Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut.  Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generata de activitatea de petrochimie. 

"Reducerea pierderilor s-a reusit printr-o mai buna utilizare a resurselor financiare, eliminarea tuturor cheltuielilor care nu erau strans legate de activitatea de productie (s-au redus la minim cheltuielile cu tertii, contractele de prestari servicii, s-au anulat toate contractele de consultanta), cat si prin reducerea personalului prin disponibilizarile care au avut loc in iunie 2013", potrivit raportului trimestrial al OLT, transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti. 

In iunie 2013 au fost disponibilizati 918 angajati ai Oltchim. 

Combinatul chimic avea la sfarsitul primului trimestru un numar mediu de 2.297, in scadere cu 30% fata de 3.272 de salariati in primele trei luni din 2013.  Oltchim avea la finalul primului trimestru datorii totale de 3,659 miliarde lei, in scadere nesemnificativa fata de 3,662 miliarde lei in primele trei luni ale anului trecut, reiese din raport. 

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim.

Compania intrat in insolventa in ianuarie 2013. Multiplele incercari de vanzare a Oltchim din ultimii ani au esuat. Cea mai recenta a fost in luna martie, cand statul nu a primit nicio oferta de cumparare.