Potrivit sursei citate, in cadrul vizitei oficiale a prim-ministrului Ciolos in Germania, delegatia guvernamentala s-a deplasat la Augsburg, unde a stat de vorba cu reprezentantii conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, pe agenda discutiilor dintre oficialii romani si partea germana regasindu-se planurile de dezvoltare pe care compania le are in vedere la fabrica de productie si asamblare de componente Airbus, de la Ghimbav.

''Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotec la Brasov. Este o investitie pe care conducerea companiei m-a asigurat, astazi, ca o va dezvolta in interesul mutual comun'', a spus premierul Dacian Ciolos.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori straini din industria aeronautica, prezenti in Romania inca din anul 2010. Compania si-a extins activitatea si capacitatea de productie in ultimii ani, doar in 2015 Premium Aerotec a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafetei de productie si modernizarea echipamentelor creand astfel 200 de noi locuri de munca si prognozand, pentru anul in curs, o crestere a cifrei de afaceri de 10%, se mai arata in comunicatul citat.

Segmentul aeronautic a devenit in ultimii ani un pilon de crestere solida a industriei grele, avand cinci poli de dezvoltare in Bucuresti, Cluj, Bacau, Craiova si Brasov. In 2014, cifra de afaceri totala a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decat in 2009, iar de-a lungul timpului a inregistrat o crestere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numarul angajatilor din sector a fost de 3.200, reprezentand personal foarte bine calificat conform cerintelor industriei.

Din punctul de vedere al comertului international, industria aeronautica joaca un rol important, un numar semnificativ de companii aeronautice locale exportand mai mult de 77% din productia totala in Franta, Germania, Marea Britanie, SUA, Olanda si Israel.

Evolutia sectorului s-a remarcat si prin varietatea gamei de productie, aceasta cuprinzand aeronave, componente precum trenuri de aterizare, frane si accesorii hidropneumatice si echipamente electronice sofisticate, precum sisteme electronice de bord si sisteme radar.