"In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2016, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va inregistra tendinta de crestere mai semnificativa (sold conjunctural +36%), in timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, tendinta va fi de scadere moderata (sold conjunctural -10%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +0%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare', se arata in document.

Potrivit estimarilor din luna august, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +10%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +1%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +27%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (sold conjunctural +25%).

Potrivit INS, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +15%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +2%).

"Conform estimarilor din luna august 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%)", se mai spune in document.