Potrivit anchetei de conjunctură publicată de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul de salariaţi va înregistra o relativă stabilitate în industrie şi construcţii.

Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural+11%). Sectorul de fabricare a băuturilor va înregistra cea mai semnificativă tendinţă de creştere (sold conjunctural +37%), urmat de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +33%). Pentru numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

Potrivit estimărilor din luna februarie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +26%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat tendinţa de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +2%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +11%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +35%).

Conform estimărilor din luna februarie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +13%).