Decizia de revizuire in scadere a ratingurilor finalizeaza procedura de evaluare inceputa pe 20 iunie 2012, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Retrogradarea cu doua trepte a ratingurilor Hidroelectrica la nivelul Caa1 vine dupa confirmarea intrarii voluntare in insolventa a companiei, de catre Tribunalul Bucuresti, pe 20 iunie 2012", a declarat Richard Miratsky, vicepresedinte la Moody’s, potrivit Mediafax.

El a aratat ca ratingul "Caa1" reflecta riscul semnificativ de default (incetare de plati) si lipsa de predictibilitate a evolutiilor viitoare la Hidroelectrica, in cadrul procedurilor de insolventa.

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, in urma cu doua saptamani, deschiderea procedurii generale de insolventa in cazul Hidroelectrica.

Potrivit Ministerului Economiei, in urma reorganizarii companiaie se are in vedere cresterea eficientei energetice si economice in procedura de energie electrica, valorificarea potentialului hidroenergetic neamenajat si atragerea capitalului privat in proiectele de dezvoltare si retehnologizare, precum si diversificarea si valorificarea serviciilor de sistem asigurate.

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor, a informat compania, care a mentionat ca toate contractele vor fi continuate "in conditii de eficienta, transparenta si legalitate".