Bugetul a fost sulimentat in sedinta de marti a Guvernului, banii fiind alocati din fondul de rezerva bugetara.

Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom, a deschis o actiune impotriva Guvernului la Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris, solicitand rambursarea a 91,6 milioane lei pentru lucrari de ecologizare efectuate in perioada 2009-2010 si pentru care nu a primit banii de la buget.

Statul s-a angajat, prin Legea 555/2004 privind privatizarea SNP Petrom, sa despagubeasca in perioada 2005-2019 compania Petrom pentru poluarea istorica inainte de privatizare.

Lucrarile pentru care OMV Petrom cere 91,6 milioane de lei de la statul roman la Curtea de Arbitraj au fost derulate in 2009-2010 si au vizat la decontaminarea unor terenuri de la combinatul chimic Doljchim si la rafinaria Petrobrazi, ambele unitati fiind detinute de OMV Petrom. Actiunea la Curtea de Arbitraj a fost deschisa in Luna decembrie a anului trecut.

Ministerul Mediului a respins, in luna noiembrie a anului trecut, pretentiile OMV Petrom, considerand ca "raspunderea statului roman nu poate fi angajata in ce priveste plata sumelor notificate, deoarece nu sunt indeplinite conditiile de acordare a despagubirilor pentru pierderile de mediu suferite de societate (OMV Petrom - n.r.) prevazute in contractul de privatizare a Petrom.”

Romania este reprezentata in procesul de la Paris de Ministerul Mediului si Padurilor.

Grupul austriac OMV a achizitionat participatia majoritara la Petrom in anul 2004, printr-o tranzactie de 1,5 miliarde de euro, sub forma de achizitie directa de actiuni - 668 milioane de euro - si majorare de capital - 832 milioane de euro.