EGP a semnat un acord cu compania portugheza First State Wind Energy Investments S.A. privind vanzarea tuturor actiunilor la Finerge Gestao de Projectos Energéticos, S.A. o subsidiara a EGPE activa in sectorul energiilor regenerabile din Portugalia. 

"Vanzarea activelor noastre portugheze face parte din strategia de management activ al portofoliului, un element cheie al planului nostru strategic pe cinci ani", a declarat directorul general Enel Green Power, Francesco Venturini. 

Finerge activeaza pe segmentul dezvoltarii, constructiei si operarii de parcuri eoliene in Portugalia si in prezent detine un portofoliul de parcuri cu o capacitate instalata de 126 MW, dar si participatii minoritare pentru alte 292 MW.

In 2014, Finerge a inregistrat venituri consolidate de aproximativ 38 milioane de euro precum si un profit operational consolidat de aproximativ 29 milioane de euro. 

Enel Green Power este compania grupului Enel, dedicata in totalitate dezvoltarii si gestionarii surselor de energie regenerabila la nivel international, cu operatiuni in Europa si America.

Capacitatea instalata neta a grupului este peste 10 GW, gratie celor 740 de instalatii care functioneaza in 17 tari.

In Romania, compania are o capacitatea solara de 36 MW, precum si o capacitate eoliana de circa 498 MW.