"Vom inaugura in aceasta luna trei noi capacitati de productie in Romania, ale unor firme noi sau existente si care isi extind capacitatea de productie. Sunt investitii de ordinul zecilor de milioane de euro si de ordinul catorva sute de locuri de munca in diverse locatii din tara. Pana la sfarsitul anului sunt in derulare si alte proiecte care isi vor extinde capacitatea de productie. Sunt si alte firme interesate de a investi in Romania. Depinde de capacitatea Guvernului si autoritatilor locale de a implementa aceste lucruri. Suntem in discutii cu investitori, dar as periclita investitiile daca as pronunta nume. Vom gasi investitii care sa vina la Cluj si care sa compenseze plecarea Nokia, printr-un parteneriat al Guvernului cu autoritatile locale. Pot sa va asigur de asta", a spus Boc.

Premierul s-a declarat preocupat de reconversia profesionala a angajatilor de la Nokia care vor fi disponibilizati si a spus ca depinde de sindicate cum vor negocia acordarea platilor compensatorii.

"Le recomand sa negocieze corect pentru ca au baza legala pentru a primi salarii compensatorii", a afirmat Boc.

Intrebat daca plecarea Nokia din Cluj va influenta prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul viitor, premierul a raspuns afirmativ.

"Da, raspunsul este afirmativ. Tot ce se intampla in Europa si in lume ne afecteaza pentru anul viitor. Nokia este consecinta acestor evolutii din Europa si din lume si cautam sa minimizam cat putem de mult acest lucru, sa atragem noi investitii si sa le dezvoltam pe cele existente astfel incat cresterea economica sa nu mai fie afectata", a spus Boc.

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, anunta, dupa sedinta speciala a Guvernului, ca Executivul este in faza avansata de negocieri cu zece companii pentru a atrage investitii complementare in judetul Cluj, pentru a compensa pierderile generate de inchiderea fabricii Nokia de Jucu.

Grupul finlandez Nokia a anuntat, joi, ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Pleaca Nokia, vin altii 10 in loc. Guvernul anunta ca este in negocieri avansate cu 10 investitori care sa vina in locul companiei finlandeze VIDEO

Nokia, prabusirea unui brand care nu a stiut sa-si foloseasca notorietatea in batalia telefoanelor inteligente VIDEO