"Vrem sa incheiem acest an cu 1.406 angajati. La sfarsitul anului 2009 erau 1.516 angajati. Scaderea este generata de investitiile in statiile de transformare si de implementarea sistemului SCADA (de supraveghere si automatizare a activitatilor, n.r.)", a afirmat Vornicu.

Unii angajati vor iesi la pensie, iar altii vor primi plati compensatorii, potrivit prevederilor contractului colectiv de munca.

"Inca nu am inceput discutiile cu sindicatele. Era marilor schimbari in CEZ s-a incheiat, acum ne concentram pe imbunatatirea proceselor si a serviciilor furnizare clientilor. Acum slefuim, nu mai este o restructurare majora", a mai spus Vornicu, potrivit agentiei de presa.

CEZ nu este insa sigura companie din energie care restructureaza o parte din personal.

Nu mai departe de luni, doua sute de angajati ai Complexului Energetic Rovinari, companie de stat producatoare de energie electrica si termica, au primit preavizele de concediere.

Initial, conducerea unitatii anuntase ca vor fi disponibilizati doar 150 de angajati. Ulterior, directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea, a declarat ca numarul disponibilizatilor a fost suplimentat in urma unor analize facute de administratie ÅŸi sindicate, dar si pentru ca bugetul alocat de unitate pentru acest scop a permis acest lucru.

CE Rovinari are alocate circa 7 milioane de lei pentru platile compensatorii care vor fi primite de viitorii disponibilizati.

Alti 220 de angajati de la Complexul Energetic Turceni de aceasta data urmeaza sa fie si ei dati afara.

Conducerea companiei de stat producatoare de energie electrica si termica a definitivat, tot luni, lista cu cei 220 de angajati care incepand de miercuri urmeaza sa primeasca preavizele pentru desfacerea contractelor individuale de munca, potrivit Mediafax.

Unitatea are la dispozitie, din bugetul propriu, suma de 10,8 milioane lei pentru a achita plati compensatorii catre viitorii disponibilizati.

"Noi stabilisem initial 250 de salariati, dar, dupa discutiile cu sindicatele ÅŸi calculele preliminare pe care le-am facut, am finalizat o lista cu 220 de persoane, care, de asemenea, poate suferi modificari. Cifra nu va fi mai mare, dar mai mica poate sa fie pentru ca daca vom observa ca platile compensatorii totale pe care le avem de achitat sunt mai mari de 108 miliarde lei vechi, atat cat e in bugetul nostru alocat, automat vom reduce lista celor care sunt trimisi acasa in baza acelui plafon", a declarat directorul CE Turceni, citat de Mediafax.

Reducerile de personal sunt facute in contextul reducerii cererii de carbune si energie.

De altfel, un numar de 3.545 angajati de la opt companii aflate in portofoliul Ministerului Economiei, printre care CNH, SNLO, Termoelectrica si complexurile energetice Turceni si Rovinari, vor fi disponibilizati in acest an, cu plati compensatorii, lista concedierilor fiind avizata de Guvern.