In anul 2012, compania a consemnat pierderi de 22,6 milioane lei si venituri operationale de 219,1 milioane lei.

Cheltuielile operationale au crescut semnificativ anul trecut, astfel ca Dafora a inregistrat pierderi din exploatare de 67,9 milioane lei (15,3 milioane euro), fata de un profit de 1,7 milioane lei in anul 2012, reiese din rezultatele financiare preliminare transmise, luni, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania a anuntat la finalul anului trecut ca si-a restructurat toate contractele de credit si de leasing, prin diminuarea obligatiilor de plata lunare pentru o perioada de un an, concomitent cu asumarea adoptarii unor masuri de restructurare financiara.

La finalul anului trecut Dafora avea datorii in valoare cumulata de 379,5 milioane lei, cu 8,6% peste nivelul de la sfarsitul anului 2012, de 349,5 milioane lei.

Dafora executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, dar si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj.

Calburean controleaza 49,96% din actiunile Dafora. Alti actionari cumuleaza 36,22% din capitalul companiei, iar firma Foraj Sonde Craiova, detinuta de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu, are 13,81% din titluri.

Actiunile Dafora au incheiat sedinta bursiera de luni in scadere cu 1%, la pretul de 0,03 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare bursiera de 30 milioane lei (6,7 milioane euro), potrivit Mediafax.