Bucurestiul, alaturi de Hong Kong (-2,2%), Milan (-0,5%), Anvers (0,1%) si Roma (0,1%) vor inregistra cele mai mici cresteri ale costurilor in perioada analizata.

La polul opus, Dublin (5,4%), Melbourne (3,4%), Riga (3,1%), Vilnius (3,1%) si Shanghai (3%) vor avea cele mai mari cresteri pana in 2017. 

"Chiriile spatiilor industriale si logistice din Romania au ramas stabile, in prezent nivelul celor pentru spatii mari ce depasesc 5.000 mp, situandu-se in intervalul 3,2-3,8 euro pe mp pe luna, cu valori nete efective ce pot fi chiar mai competitive. Pe fondul unei cereri scazute, corelata cu un volum limitat al livrarilor anuntate, dezvoltarile de tip build-to-suit vor ramane principalul stimulent al activitatii de constructii pe acest segment", a declarat Rodica Tarcavu, seful departamentului industrial DTZ Echinox. 

In Europa, Bucurestiul este a sasea cea mai ieftina destinatie pentru companiile care vor sa inchirieze spatii industriale, dupa Marseille, Anvers, Bruxelles, Lyon si Budapesta. La polul opus se afla Madrid, Barcelona, Praga sau Milan. 

La nivel global, Londra Heathrow ramane cea mai scumpa piata, urmata de Hong Kong, Zurich, Singapore si Oslo. 

Top cinci al celor mai ieftine piete din lume este dominat de orasele chineze secundare Wuhan, Shenyang si Chengdu, urmate de Atlanta si Marsillia.