"Pe elemente de structura (serie bruta - n. r.) au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 16,3%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,8% si la lucrarile de constructii noi cu 9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: constructiile ingineresti cu 14,9%, cladirile nerezidentiale cu 8,7% si la cladirile rezidentiale cu 2,6%", potrivit INS, transmite Agerpres.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 11,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 17,6%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,7% si la lucrarile de constructii noi cu 10,3%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile nerezidentiale cu 11,3%, cladirile rezidentiale cu 9,1% si constructiile ingineresti cu 5,5%. 

In august 2015, fata de luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta, cu 5,2%, crestere evidentiata astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 13,7%, lucrarile de constructii noi cu 4,5% si lucrari de intretinere si reparatii curente cu 2,3%. Pe obiecte de constructii au crescut constructiile ingineresti cu 11,9%.

Scaderi s-au inregistrat la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 8,4%, respectiv cu 1,6%. 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat pe total o scadere cu 0,4%: lucrari de intretinere si reparatii curente cu 5,9%, lucrari de reparatii capitale cu 1,5% si lucrari de constructii noi cu 1%. Pe obiecte de constructii au avut loc scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,3%, respectiv cu 6,5%. Constructiile ingineresti au crescut cu 3,6%. 

In august 2015 comparativ cu august 2014, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 10,8%. Pe elemente de structura: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 27,2%, lucrarile de reparatii capitale cu 22,8% si la lucrarile de constructii noi cu 3%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 37,6%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 16,9%, respectiv cu 9,9%. 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 20,8%, lucrarile de reparatii capitale cu 10,0% si la lucrarile de constructii noi cu 2,1%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 27,6%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 19,4%, respectiv cu 5,8%.