"Operatiunea de preluare a controlului unic asupra Lufkin Industries de catre General Electric reprezinta o concentrare economica, in conformitate cu prevederile Legii Concurentei, ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei transmis Mediafax.

CC va stabili daca este vorba de un mediu concurential normal. 

General Electric Company (SUA) desfasoara activitati in urmatoarele domeniile energie, servicii industriale, iluminat, aviatie si servicii financiare, iar Lufkin Industries, Inc. (SUA) activeaza in domeniile produselor si serviciilor petroliere, dar si privind distributia de energie electrica. 

General Electric (GE) a anuntat in luna aprilie ca va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producatorul de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale Lufkin Industries, cu activitati in 40 de tari, printre care si Romania, unde detine o fabrica langa Ploiesti. 

GE isi va extinde astfel expertiza in acest domeniu cu mai multe produse specializate, inclusiv anumite tipuri de ascensoare, pompe, sisteme automatizate de control si software-ul necesar. 

Tranzactia se va incheia in a doua jumatate a acestui an, dupa ce va obtine aprobari de la actionarii Lufkin si de la autoritati. 

Lufkin a inregistrat anul trecut venituri de 1,28 miliarde de dolari, in urcare cun 37% de la 932 milioane de dolari in anul anterior. Profitul net al companiei a crescut in 2012 cu 24%, de la 65,9 milioane de dolari la 81,8 milioane de dolari.