Inter Aviation a prezentat noua achizitie, duminica, la aeroportul Bucuresti Baneasa.

Directorul general al Inter Aviation, Octavian Pita, a declarat, citat de Mediafax, ca avionul are un pret de catalog de circa 16 milioane dolari, discount-ul acordat fiind de aproximativ doua milioane dolari.

Compania aero taxi de business va opera, de la sfarsitul lunii iunie, si un elicopter, cumparat din Marea Britanie la un pret apropiat de cel al avionului.

Inter Aviation vizeaza o flota compusa din trei avioane business jet si unul sau doua elicoptere. Al doilea avion va fi achizitionat la toamna, iar cel de-al treilea in 2012, potrivit directorului general al companiei.

In luna mai Ioan Niculae declara, citat de Mediafax, ca a investit circa 21 de milioane de euro in achizitia unui avion si unui elicopter, pe care le va opera in regim de taxi aerian alaturi de o a treia aeronava, care urma sa fie cumparata de Gigi Becali

In plus, el anunta ca va deschide la Zimnicea, pana la finele anului, si o ferma cu 2.000 de capre, dupa cum mai scria Mediafax.

"Am cumparat un avion Hawker 900 XP cu 9 locuri si un elicopter Dolphin cu 5 locuri, care vor fi operate in regim de taxi aerian de catre firma Inter Aviation. Firma este detinuta in proportie de 51% de fiica mea, Adina Niculae, restul fiind in proprietatea InterAgro", a declarat Niculae.

In plus, Niculae anunta ca vrea ca firma nou infiintata sa opereze, in urmatoarea perioada, 4-5 aeronave, plus cea a lui Becali. "Vom putea acoperi toate zborurile catre orice destinatie din Europa si putem ajunge si pana in Dubai", mai spunea el.

Flota include si avionul lui Becali, a carui productie a incetat in 2006

"Am discutat si cu Gigi Becali, care vrea sa cumpere o aeronava Challenger 604, sa operam si aeronava lui. Vrem sa amenajam o mica aerogara la aeroportul Baneasa, iar Gigi Becali va avea, la randul lui, acces la aeronavele noastre", a spus Niculae.

Citeste si Patronul de la Astra Ploiesti vrea sa-si vanda afacerea rusilor!

Carlos Slim se mentine pe primul loc in Topul miliardarilor Forbes. Ion Tiriac si Ioan Niculae dispar din top

Gigi Becali a confirmat ca va cumpara un avion in urmatoarele 2-3 luni, pe care va plati circa 10 milioane de euro. "Imi cumpar un Challenger, ca sa am eu avion cand am nevoie. Il operez cu Niculae cand nu-l folosesc eu, ca sa scap de cheltuieli. Acesta este doar inceputul, iar daca firma nu va avea pierderi, ne extindem si cu alte avioane", a mai spus Becali.

Challenger 604 poate avea intre 9 si 18 locuri, in functie de configuratie. Productia la seria 604 a incetat in 2006.

Ferma de capre, cu finantare de la UE

Iar firma de taxi aerian nu este singura investitie a omului de afaceri. Cu afaceri in agricultura, el mai face un pas in acest domeniu si investeste patru milioane de euro intr-o ferma de 2.000 de capre. Din acesti bani, jumatate provin din fonduri europene. O miscare logica tinand cont ca miliardarul are deja o fabrica de procesare a laptelui.

Ferma va fi deschisa in Zimnicea pana la sfarsitul acestui an. "Noi avem deja la Zimnicea o fabrica de procesare a laptelui si vom vinde branza de capra, cascaval si iaurt. Avem deja o ferma de vaci si una de oi. La noua fabrica vor lucra circa 70 de persoane", a mai spus Nicolae.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii din industria chimica si cea alimentara, agricultura sau turism.

Romania, vazuta prin ochii Wikileaks: Cinci oligarhi detin tara