Potrivit statisticii, în intervalul ianuarie - martie 2019, cifra de afaceri din industria extractivă a crescut cu 13,2%, în timp ce în industria prelucrătoare, majorare a fost de 6,4%, comparativ cu primul trimestru al anului anterior.

Pe marile grupe industriale, în perioada de referinţă, s-au consemnat creşteri ale cifrei de afaceri în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+12,2%), industria bunurilor de capital (+5,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,2%), industria energetică (+2,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,8%).

Datele INS arată că, în martie 2019 faţă de martie 2018, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 4,6%, ca urmare a activităţilor din industria prelucrătoare (+4,7%) şi din industria extractivă (+1,9%). Creşteri au fost înregistrate şi pe următoarele grupe industriale: industria bunurilor intermediare (+13,3%) şi industria bunurilor de capital (+3,4%).

Pe de altă parte, scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-2,5%), iar industria bunurilor de uz curent a rămas la acelaşi nivel.

Conform sursei citate, cifra de afaceri din industrie, în martie 2019, comparativ cu luna precedentă, pe total, a crescut cu 7,4%, datorită industriei prelucrătoare (+7,9%). În schimb, industria extractivă a scăzut cu 4,6%.

În privinţa marilor grupe industriale, statistica oficială consemnează creşteri în: industria bunurilor intermediare (+11,4%), industria bunurilor de uz curent (+8,7%), industria bunurilor de capital (+6,2%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,3%). La polul opus s-a situat industria energetică ale cărei afaceri au scăzut cu 2,7%.