“Standard pentru est”: Ambalaje identice, compozitie diferita. Ce contin pasta de rosii, crema de ciocolata si margarina din Romania, comparativ cu cele din Vest
STANDARD PENTRU EST - episodul 10. Stiati ca la italieni sau la nemti bulionul si pasta de rosii sunt facute din rosii fierte, pe cand noi cumparam concentrat? Sau ca analizele de laborator facute la unele conserve cu tomate in suc propriu releva un nivel de aciditate mai mare, semn ca s-au folosit rosii mai putin coapte sau aduse la maturitate accelerat?
Campania ''Standard pentru est" va prezinta aceste aspecte si nu numai.
Exista unele diferente, inclusiv la unele creme de ciocolata ori la margarina. Ambalajele arata aproape identic, insa mici artificii din procesul de fabricatie sunt devoalate in laborator.
Sa fie atat de diferite produsele din bucataria italiana de cele care se vand la noi? Am cerut chimistilor sa analizeze si continutul din conservele cu rosii decojite, care se gasesc in ambele tari.
Magda Mititelu, profesor Facultatea de Chimie Alimentara: "Aici am gasit diferenta de aciditate, desi aparent compozitia e simpla, sunt rosii cu apa, sare, conservant, am gasit diferenta de acciditate, care poate fi data faptul ca s-au folosit rosii mai putin coapte, cel din Romania avea aciditate mai mare".
Pe acelasi subiect: