Aproape 100 de angajati ai ASF vor parasi institutia si vor primi peste 21.000 de euro fiecare. Misu Negritoiu a anuntat cat scrie pe fluturasul sau de salariu
Va depuneti demisia si primiti o compensatie de 21.000 euro. O oferta imposibil de refuzat, si-au spus 100 de angajati ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, care au acceptat imediat conditiile. Potrivit presedintelui ASF, salariile celor 500 de angajati ramasi au fost taiate ca urmare a reformarii institutiei zguduite de scandaluri de coruptie. Chiar si asa, un sef de serviciu primeste acum peste 3.000 de euro pe luna.
Misu Negritoiu, presedintele institutiei publice cu unele dintre cele mai mari salarii din Romania, a anuntat marti cat scrie pe fluturasul sau de salariu. Aproape 8000 de euro.
Presedintele ASF = 7950 euro
Directori general = 6800 euro
Directorii generali primesc cu 1000 de euro mai putin. Directorii de departamente 5700 de euro, iar sefii de servicii 3400. Aceste salarii sunt mai mici decat cele din BNR si mult mai mici decat ale fostei conduceri, sustine Misu Negritoiu.
Fostul presedinte, Dan Radu Rusanu, a incasat venituri de peste 70.000 de euro in doua luni. Cu toate acestea, 98 de angajati nu au fost multumiti de salariile "mici" si au acceptat sa plece. Salariile compensatorii in cazul lor ajung la 21.400 de euro de persoana.
Cei aproape 500 de angajati ramasi trebuie sa respecte un cod de imbracaminte si sa completeze declaratii de rudenie, in care sa prezinte informatii despre neamurile din interiorul ASF. Multi angajati sunt rude ale politicienilor.
Misu Negritoiu, presedinte ASF: "Am calculat si erau 53 de angajati in relatii de rudenie in ASF".
Reforma pe care sustine ca vrea sa o faca actuala conducere nu va duce insa la disparitia primelor. Acestea vor fi aproape de valoarea salariului si se vor plati doar pentru performante.
ASF supravegheaza piata asigurarilor, a valorilor mobiliare si a pensiilor private. Din pacate, piata asigurarilor are cele mai multe probleme, iar conducerea autoritatii, in ciuda salariilor uriase pe care le incaseaza, nu a reusit sa le rezolve.
Singurele masuri luate pana acum au fost amendarea unor directori din companiile de asigurari, punerea unei companii sub administrare speciala si suspendarea dreptului alteia de a emite polite RCA timp de o luna.