100 de angajati ASF au depus cereri pentru plecare voluntara si vor primi 12 salarii
In jur de 100 de angajati ai Autoritatii de Supraveghere Financiara au depus cereri de incetare a contractului individual de munca si vor primi in doua transe compensatii echivalente cu 12 salarii brute lunare, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul institutiei.
Termenul de depunere a cererilor a expirat marti, 19 august.
La sfarsitul lunii mai, ASF avea 597 de salariati, dintre care 161 de persoane ocupau functii de conducere (sefi departament, directori, directori adjuncti, sefi serviciu).
Consiliul ASF a hotarat, la 30 iulie, aplicarea unui plan voluntar de disponibilizari, in urma "Raportului privind analiza structurii organizationale a Autoritatii ASF", intocmit de PricewaterhouseCoopers Audit, precum si analizele interne ale institutiei.
Prevederile planului de incetare voluntara a raporturilor de munca sunt mentionate si in Contractul colectiv de munca al salariatilor ASF pentru perioada 2014 - 2015.
Salariatii ASF ale caror contracte individuale de munca urmeaza sa inceteze pana la 31 decembrie 2014 nu au putut depune cereri de incetare a CIM si, implicit, nu vor beneficia de compensatii.
In cazul in care angajatii ASF care au primit compensatii vor fi reangajati in cadrul institutiei sau intr-o entitate succesoare, acestia vor fi obligati sa ramburseze integral compensatia primita.
ASF a anuntat, la inceputul lunii iunie, ca numarul functiilor de conducere din cadrul institutiei va fi redus cu 35%, de la 161 la 104, dupa introducerea noii organigrame a institutiei, proces care nu va afecta numarul total de posturi sau de angajati.
ASF si-a inceput activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).