"Circul foamei", cum este cunoscuta constructia de pe bulevardul Coposu din centrul Capitalei, in spatele magazinului Unirea, va fi transformat intr-un nou centru comercial, lucrarile de renovare fiind incepute de cateva luni.

Proiectul situat pe un teren de aproape 10.000 de metri patrati a intrat de mai multi ani in proprietatea omului de afaceri sibian Aurel Muntean, cel care detine complexul de hoteluri Aurelius - Imparatul Romanilor.

El detine constructia cu o suprafata de circa 20.000 de metri patrati, dispusa pe trei etaje, iar de cateva luni a inceput sa o renoveze, dupa mai multi ani in care au fost folosite doar spatiile comerciale cu acces din exterior, in care se afla un magazin de covoare Piritex, o farmacie sau o agentie de pariuri sportive.

Acest proiect a fost construit de regimul Ceausescu la finalul anilor '80 pentru a centraliza distributia de hrana de la nivelul Capitalei.

Planul era construirea unor asemenea proiecte in toate zonele Bucurestiului, dar pana la caderea comunismului au fost finalizate doar doua proiecte, cel de la Unirea si unul in Pantelimon. In Drumul Taberei, Vitan, Berceni sau Rahova terenurile pe care erau prevazute aceste proiecte au fost ulterior folosite pentru dezvoltarea unor centre comerciale moderne, iar in unele cazuri investitorii imobiliari au pastrat structura solida a acestor cladiri. Plaza Romania, Bucuresti Mall, City Mall si Liberty Center au fost ridicate pe locurile unor foste "circuri ale foamei", denumire intrata in limbajul popular datorita cupolelor care formau acoperisul acestor constructii si faptului ca inainte de caderea regimului comunist alimentele lipseau inclusiv din aceste proiecte.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.