De 40 de ani, doamna Natalia Turcu este proprietara intr-un imobil de pe Calea Mosilor. Din pensie si din chiria pe care o primeste pentru o camera are la dispozitie cam 1.500 de lei.

Jumatate din suma o pierde pe medicamente, iar din restul de bani isi plateste intretinerea si ii da salariul femeii care o ingrijeste. Ideea ca ar trebui sa faca un credit la 80 de ani ca sa repare fatada casei o amuza.

Daca ar fi sa calculam costul reabilitarii celor 120 de metri patrati la un pret minimal de 60 de euro pe metru patrat, rezulta ca fatada acestei case facuta in regie proprie ar costa minimum 7.200 de euro. Femeia este norocoasa pentru ca in acelasi imobil stau inca trei persoane si suma s-ar imparti. Ce fac insa cei singuri ?

Creditele oferite de stat pot fi facute pe cinci ani cu o rata de 170 de euro lunar. Ministrul Dezvoltarii anunta ca pentru proprietarii care castiga mai putin de 1.400 de lei lunar platesc autoritatile locale.

Cele mai multe case darapanate nu mai sunt locuite. Asa ca sarcina de a reabilita fatadele cade in mainile primarilor. Iar daca acestia vor sa-si recupereze banii trebuie sa-i depisteze mai intai pe proprietari.

Cine refuza sa plateaca reabilitatea risca sa fie executati silit.