"Problema este urmatoarea: noi nu mai vindem case, nu mai vindem beneficii. Stiti ce vindem noi? Terapeutica. Noi vindem terapeutica. Noi incercam sa le dam oamenilor incredere. E ceva incredibil. Discutiile cu echipa de vanzare au inceput sa fie urmatoarele: Cati metri patrati? Ce are? Din ce e facuta? Dar cine mai sta?...Dar nu vreau sa cumpar. Dar stai domnule putin! Cetateanul, dupa ce stai de vorba cu el trei luni, spune: dar nu pot sa cumpar. De ce? Ii e frica. Atunci noi am ajuns sa facem cursuri de analiza tranzactionala si programare neurolingvistica. Intelegeti ce vindem astazi?", a spus Pop, citat de Mediafax, la intalnirea ZF Expert "Lehman Brothers - doi ani de la falimentul care a adus criza".

Omul de afaceri Florin Andronescu, prezent la discutie, a mentionat ca acestea sunt de fapt tehnici de marketing, de vanzari, utilizate in strategii mai sofisticate.

Popp a adaugat ca exista o puternica neincredere in randul romanilor, care impreuna cu scaderea veniturilor si accesul limitat la finantare au dus la reducerea cererii pentru locuinte.

"Noi ca natie, noi suntem inca dominati de neincredere si pesimism. Sunt foarte satisfacut ca, uneori, oameni importanti din tara asta spun: zambiti, fiti optimisti", a adaugat Popp.

Popp este cel mai mare actionar al Impact Developer & Contractor Bucuresti, listat la Bursa de Valori Bucuresti. In anul 2007, Popp a vandut 3,08% din titlurile Impact diviziei imobiliare a Lehman Brothers.

Potrivit lui Popp, participatia Lehman Brothers este controlata acum prin intermediul unor "vehicule de investitii", structuri pe care le considera "un drac mascat".