"Preconizam ca vom utiliza integral plafonul alocat in aproximativ jumatate de an. Suntem pregatiti ca la sfarsitul verii sa solicitam o alocare suplimentara de plafon", a declarat Ioana Mihai, sef departament credite garantate din cadrul BCR. 

Banca a acordat pana in prezent circa 32.000 de credite in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de peste 5,5 miliarde de lei. 

"Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scazut si conditii avantajoase de costuri", se mentioneaza in comunicat. 

BCR este cea mai mare banca de pe piata locala in functie de active, cu peste 16 miliarde euro. Guvernul a stabilit un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garantiile care vor fi acordate in acest an pentru programul Prima Casa, prag similar cu cel din 2013, si permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut si care nu au fost consumate. Astfel, in total beneficiarii programului "Prima Casa" au la dispozitie in acest an un plafon de 2 miliarde de lei. 

In anul 2013 s-au acordat circa 25.500 garantii in cadrul programului, inregistrandu-se un ritm mediu al solicitarilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finantari a fost de aproximativ 37.000 euro.