Cetatenii chinezi nu au voie sa investeasca in strainatate, asa ca pana la boom-ul imobiliar nu a fost decat un pas, Pentru ca oamenii voiau sa-si puna la loc sigur banii, iar casele insemnau o investitie buna. Anticipand "pofta" acestora de a rula banii, orase intregi au fost reconstruite: zgarie norii, mallurile, autostrazile si parcurile uriase asigurau brusc privelistea oricui.

Insa multe dintre acestea s-au transformat in "zone moarte" pentru ca erau prea departe de centrele economice importante. Multi muncitori care castiga cel mult 2 dolari pe zi au investit economiile a trei generatii doar in imobiliare, insa acum nu le pot folosi pentru ca sunt practic rupti de lume in acele zone.

Multi analisti sunt de parere ca in China se construieste excesiv, iar asta va crea o bula imobiliara. Sunt prea multe proprietati goale. Altii spun insa ca acest stat reprezinta cea mai mare poveste de urbanizare a tuturor timpurilor , iar orasele fantoma vor deveni curand zone metropolitane infloritoare.

Ramane de vazut. Au trecut sase ani si niciun suflet nu locuieste in astfel de orase, iar vilele vor necesita si mai multi bani pentru a fi intretinute.

Tara oraselor fantoma se transforma. Cea mai mare poveste de urbanizare din toate timpurile. Numarul locuitorilor din urban va ajunge egal cu populatia SUA