Astfel, o parte dintre proprietarii din Militari au reactionat imediat la deschiderea Pasajului Basarab, care a scurtat cu circa 20 de minute drumul dintre zona de sud-vest a Capitalei si nordul orasului. Majorarea preturilor solicitate vine in contextul in care media pentru trei camere la nivelul Capitalei a ramas constanta, in jurul a 80.000 de euro.

Apartamentele din Militari aveau preturi de circa 120.000 de euro in 2008, anul in care piata imobiliara practic s-a blocat, iar preturile au inceput sa scada. Con­sultantii considera insa ca Pasajul Basarab nu justifica o majorare de aproape 8% a preturilor intr-o singura luna.

"In ultimele doua luni nu am sesizat o crestere a preturilor de listare pentru apartamentele din Militari, cu exceptia unor proprietari care au incercat sa speculeze momentul. Diferente de preturi de la o luna la alta apar si din cauza faptului ca in cartier sunt mai multe «subzone», in care sunt atat locuinte construite in perioada anilor '90, cat si blocuri mai vechi. Consider ca introducerea metroului in Drumul Taberei, spre exemplu, ar avea un impact mult mai puternic asupra preturilor din cartier decat Pasajul Basarab in Militari", apreciaza Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

In zona 1 Mai, la capatul nordic al Pasajului Basarab, preturile solicitate pentru apartamentele cu trei camere au scazut cu aproape 10% pe parcursul lunii iulie, de la 103.000 de euro la 93.000 de euro, potrivit indicelui ZF. O posibila explicatie poate fi legata si de faptul ca locuitorii din nordul orasului folosesc mai putin Pasajul Basarab decat cei din sud, in conditiile in care circa 80% din sediile de birouri din Capitala se afla in zona de centru-nord a orasului.

Astfel, pentru locuitorii din aceasta zona Pasajul Basarab este mai degraba un furnizor de trafic si zgomot decat o solutie.

Afla mai multe despre preturile apartamentelor din Militari pe www.zf.ro