Gabriela Chitic este stabilita in Hamburg, de 20 de ani, ar vrea sa cumpere o locuinta pentru fiica ei, foarte legata de verii si prietenii din tara. Isi face planul de pe-acum: apartamentul de 3 camere pe care l-a vazut costa 52.000 de euro. Iar daca va incheia tranzactia, agentia o sa-i plateasca doua bilete de avion: 400 de Euro. "Oferta agentiei e foarte buna. Am citit pe site ca agentia plateste drumul, si face si un discount", spune ea.

"Foarte multi romani care lucreaza si castiga in strainatate achizitioneaza aici un apartament.Vrem sa aducem mai multi cumparatori", spune Iosif Pop, dezvoltator imobiliar.

Un alt dezvoltator face reduceri de pana la 4.000 de euro, aproximativ 5 % din pretul total.  "Am cumparat aici un apartament, ne-a facut si un discount. Un pret destul de bun - 42.000 de euro un apartament nefinisat", spune Lucian Turca, cumparator.

Totusi, trebuie spus ca, fata de alti ani, banii trimisi de romanii din strainatate in tara sunt din ce in ce mai putini. Un raport al Bancii Mondiale arata ca, faza de varful de 9,3 miliarde de dolari, din 2008, anul trecut suma s-a redus la jumatate.