Majorarea de capital va avea loc prin emiterea de noi actiuni si vizeaza in principal achizitia mall-ului, dar si finantarea proiectelor viitoare de dezvoltare, extindere si achizitii. In functie de cerere, NEPI poate decide cresterea sumei cu care isi va majora capitalul. 

Totodata, compania a anuntat finalizarea achizitiei terenului de 1,2 hectare adiacent Promenada Mall, pe care exista o cladire de birouri in curs de demolare. 

"Terenul este reglementat din punct de vedere urbanistic pentru dezvoltarea unei noi cladiri de birouri de aproximativ 50.000 de metri patrati. NEPI intentioneaza sa solicite modificarea reglementarilor urbanistice in vederea dezvoltarii unei extensii a Promenada Mall, integrata cu o noua dezvoltare de birouri de clasa A pe acest teren".

NEPI a cumparat terenul de la omul de afaceri Dragos Bilteanu, proprietarul grupului Romenergo, cu activitati in domeniul energiei. Pe terenul respectiv a functionat sediul Romenergo, care s-a mutat recent in cladirea Floreasca Park, detinuta de Uniqa Real Estate Management. 

NEPI a anuntat la finele lunii octombrie ca a cumparat mall-ul Promenada, o investitie initiala de 130 de milioane de euro, de la Raiffeisen evolution pentru suma de 148 milioane de euro.  Fondul estimeaza venituri anuale din chiriile Promenada Mall la 10 milioane de euro. 

Mall-ul are o suprafata inchiriabila de 40.300 metri patrati si a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit de 13,7 milioane de lei (3,1 milioane de euro).  NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piata locala, gestioneaza in Romania centre comerciale de circa 330.000 de metri patrati, printre cele mai importante fiind Ploiesti Shopping City, City Park Constanta si Vulcan Strip Mall Bucuresti. De asemenea, fondul sud-african de investitii are in curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon. 

Raiffeisen evolution a deschis la jumatatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima faza a proiectului Floreasca City, investitie de 300 de milioane de euro, care cuprinde si doua cladiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Cladirile de birouri au fost vandute grupului Raiffeisen.