Arianne locuieste de 7 ani intr-un apartament minuscul din Greenwich Village. Are cam 10 metri patrati, tavanul extrem de jos, iar in pat nu poti sta decat culcat. Cazul sau nu este nici pe departe singular. Astfel de "cutii de chibrituri" sunt cautate de tinerii care nu-si permit sa dea mult pe chirie.

"Mini-locuintele" te duc cu gandul la personajul Kramer din serialul Seinfield, care gasise o solutie similara pentru a caza turisti japonezi.

Edilul metropolei este insa increzator ca micro-apartamentele vor avea succes. Chiria va fi de maximum 2.000 dolari, aproape de doua ori mai mica decat tariful mediu cerut in Manhattan. "Daca nu le oferi genul de locuinta pe care-l cauta, atunci n-ai cum sa ii atragi", a declarat Mike Bloomberg, primarul New York-ului.

La fel au gandit probabil si producatorii de mobila, care au iesit pe piata cu obiecte de decor multifunctionale, gandite pentru spatii mici.

Daca programul pilot va avea succes, atunci primarul va fi obligat sa schimbe legea din 1987, care stipuleaza ca apartamentele noi ridicate in New York trebuie sa aiba o suprafata de cel putin 37 metri patrati.