Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Vest (+63 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+54 autorizatii), Sud-Est (+24 autorizatii) si Nord-Vest (+15 autorizatii).
 
In luna februarie s-au eliberat 2.187 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 64,9% sunt pentru zona rurala.
 
"Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Nord-Est (+121 autorizatii), Sud-Muntenia (+101 autorizatii), Vest (+94 autorizatii), Centru (+87 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+82 autorizatii)", se arata intr-un comunicat al INS.
 
Fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o crestere a numarului de autorizatii, reflectata in regiunile Vest (+55 autorizatii), Sud-Est (+34 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+17 autorizatii), Centru (+12 autorizatii) si Nord-Vest (+8 autorizatii).
 
Scaderi s-au inregistrat in regiunile Sud-Vest Oltenia (-43 autorizatii), Sud-Muntenia (-16 autorizatii) si Nord-Est (-10 autorizatii).