La 23 August, intr-o oaza ferita pana acum de ochii turistilor, intre lac si mare, rasare un complex rezidential de 5 stele, asemeni celor din Turcia sau Spania. 900 de apartamente vor fi construite si vor promova un concept nou in Romania: proprietatea periodica. Un turist isi poate cumpara, pentru totdeauna, dreptul de a detine apartamentul o saptamana in fiecare an. Pana acum s-au incheiat o mie de contracte.

Gabriela Perca, cumparator: "Este o investitie foarte buna. In maximum 3-4 ani amortizam investitia".

In toiul sezonului estival, pretul unui apartament pentru o saptamana pe viata ajunge la 8000 de euro. Dar poate fi achizitionat si cu 4000, in functie de vederea la mare sau lac, etaj si perioada in care este cumparat.

Costina Oprea, cumparator: "Este o afacere profitabila, fiind din zona doresc sa inchiriez si sa si locuiesc, de ce nu"

Primele apartamente vor fi gata in iulie. Tot atunci vor fi date in folosinta piscinele, restaurantele, dar si celelalte facilitati incluse. Complexul are propria plaja si o parcare de peste doua hectare. Investitita totala se ridica la peste 90 de milioane de euro.

Elena Klaici, managerul complexului rezidential: "Noi vom administra tot ce inseamna parte de resort si pentru cei care isi doresc sa achizitioneze aceste saptamani de vacanta ca o investitie ii vom ajuta sa le inchirieze"

Si la Olimp, chiar pe malul marii, se construiesc mai multe case de vacanta ale caror preturi ajung pana la 300.000 de euro. 

Daniela Muresan, agent imobiliar: "Fiecare va avea un teren de 525 mp vor fi construite la nivel de demisol, parter si etajul 1, vedere totala asupra marii"

In statiunea Neptun, un investitor s-a hotarat sa-si transforme hotelul in apartamente de vacanta, iar un alt om de afaceri a ridicat un complex de locuinte la doi pasi de vila prezidentiala.

Cei care vor sa-si cumpere o proprietate pe litoral au in vedere doua aspecte: ca apartamentul sau casa lor de vacanta sa fie cat mai aproape de plaja si sa aiba vedere la mare. Bineinteles, aceste conditii urca tarifele cu cateva sute de euro.

La apartamente, pretul variaza intre 700 si 1000 de euro pe metrul patrat, dar viitorii proprietari au acces la facilitati precum piscine si sali de fitness.