Nicoleta vrea s-o vanda cat mai repede casa in care locuieste de cinci ani. De cand a venit, insa, criza, ea si sotul ei nu se mai descurca. "Pai gazele vin 5 milioane, iar lumina 2 milioane. Suntem foarte multumiti de casa, e tot ce mi-am dorit, dar e prea mare pt mine si sotul", spune Nicoleta Nicolae.

Acum recunoaste ca s-au grabit in 2008 sa vanda cele doua apartamente din Bucuresti si sa cumpere casa de la marginea Capitalei. Au incasat pe ele 250.000 de euro.

"-V-au ajuns banii sa va mutati la casa?

- Nu, n-au ajuns, am mai facut un imprumut de 20.000 de euro, atunci se dadeau imprumuturile foarte usor."

In final, casa a ajuns sa coste aproape 300.000 de euro. Au inchiriat deja mansarda, dar cheltuielile tot sunt mari. Asa ca vor inapoi la apartament. Pana acum n-au gasit cumparatori, desi pretul de vanzare e la jumatate din cel initial. Agentii imobiliari spun ca, in ultima vreme, astfel de cazuri sunt tot mai dese. Aproape toate vilele de pe aceasta strada si-au pierdut proprietarii initiali.

"Din 8 locuinte doar 3 si-au gasit noi proprietari", spune Mihnea Dumistracel, agent imobiliar.

"Din a doua jumatate a lui 2011 se inregistreaza o crestere cu 20% a celor care doresc sa vanda aceste imobile din cauza costurilor foarte ridicate la intretinere", explica si Catalin Grigore, manager al unei agentii imobiliare.

Astazi, putini se mai incumeta sa locuiasca intr-o casa uriasa. Mai ales ca isi pot cumpara un apartament nou, cu trei camere, de 65 de metri patrati, la doar 55.000 de euro in Berceni, pe Giurgiului sau la marginea cartierului Titan.