Daca nu se supun acestui act normativ, primariile vor demara lucrarile, urmand sa-si pecupereze banii de la proprietari.

Daca refuza sa plateasca, proprietarii vor fi executati silit, spune actul normativ. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Dezvoltarii condus de Elena Udrea. Nu toti primarii sunt de acord cu acest act normativ.

Primarul sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman, sustine ca acest lucru nu este posibil acum intrucat oamenii sunt saraci.

Ce mai discuta Executivul in aceasta seara?

Sedinta suplimentara pentru dezbaterea careia Guvernul se va reuni din nou in sedinta, miercuri seara, include proiectele de acte normative privind reabilitarea fatadelor degradate ale imobilelor si esalonarea pe o perioada de cinci ani a obligatiilor fiscale restante.

 

Purtatorul de cuvant al Executivului a anuntat anterior ca ministrii s-au reunit, miercuri, in sedinta saptamanala, dar se vor intalni din nou dupa votul din Parlament privind motiunea de cenzura, pentru a continua sedinta.

Unul dintre subiectele care urmeaza sa fie discutate in sedinta de miercuri seara este proiectul de lege care stabileste ca proprietarii - persoane fizice, companii sau institutii - de cladiri care pun in pericol siguranta populatiei sau afecteaza calitatea spatiilor publice urbane trebuie sa ia masuri pentru corectarea deficientelor.
Pe lista actelor pregatite spre dezbatere este si proiectul privind esalonarea la plata obligatiilor fiscale restante pe o perioada de 5 ani.

Surse oficiale au afirmat ca Guvernul ar putea aproba, miercuri seara, si normele metodologice de aplicare a procedurilor privind controlul marilor averi.