Astfel, 67% din totalul spatiilor de birouri in vile au chirii de prezentare de pana in 11 euro/mp/luna, 20% o chirie medie cuprinsa intre 11,1 si 15 euro/mp/luna si 13% peste 15 euro/mp/luna.
 
De asemenea, cele mai multe vile disponibile se afla in zona de centru-nord a Capitalei, unde exista un stoc total de 50.025 metri patrati, iar cel mai redus in zona de sud, cu 12.587 metri patrati.
 
In primul trimestru din acest an, firmele care s-au mutat in vile au ales cu precadere zone centrale - 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Foisorul de Foc - la bugete medii de pana in 10 euro/mp/luna. Suprafata medie inchiriata in vile cu destinatie de birouri a crescut de la 249 metri patrati la 479 metri patrati.

"Am constatat ca in ultimele 24 de luni a crescut interesul antreprenorilor romani care presteaza servicii personale (scoli private, gradinite, after-school-uri, cabinete de nutritie, clinici medicale etc) pentru gasirea de noi locatii si extinderea activitatii, ceea ce denota importanta pe care o acorda bucurestenii investitiilor in sanatate si educatie", a declarat intr-un comunicat citat de Mediafax Alexandru Petrescu, managing partner al Esop Consulting l CORFAC International.
 
In 2013, Esop Consulting a inchiriat spatii de birouri situate in 37 de vile in Bucuresti, care au totalizat o suprafata de 12.217 metri patrati. Chiriasii au ales spatii cu suprafete foarte diferite, de la apartamente in vile de 80 mp, pana la cladiri integrale de 1.493 mp, cele mai multe tranzactii in vile vizand zonele Aviatorilor, Primaverii si Universitate-Romana.
 
"In 2014, estimam ca segmentul inchirierilor de birouri in vile isi va pastra dinamismul si alaturi de firmele care aleg vilele pentru ca se potrivesc mai bine tipului lor de activitate (cum sunt firmele de avocatura, publicitate, consultanta) vor alege vilele si firmele care presteaza servicii personale aflate in expansiune in acest moment", a adaugat Petrescu.
 
Firma Esop este activa, in principal, pe segmentul inchirierilor de birouri pentru companii mici si medii.