Pe Strada Negustori, la doi pasi de Calea Mosilor se ascunde o bijuterie arhitecturala, care a fost scoasa acum la vanzare pentru 4 milioane de euro. Casa a adunat o istorie de cateva sute de ani, iar motivele specifice epocii in care a fost construita ii atesta valoarea. Casa Chrisoveloni a fost construita cu putin timp inainte de secolul al XV-lea. Aici a locuit pana in perioada interbelica o vestita familie de bancheri.

Pe strada Batistei, tot in Capitala, aproape gard in gard cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, este scoasa la vanzare Casa Atanasievici, o alta constructie istorica. A apartinut celui care a fost avocatul poporului in perioada interbelica si a fost retrocedata recent mostenitorilor avocatului.

Ambele case sunt scoase la vanzare de anul acesta, dar pot fi si inchiriate cu 14.000 de euro pe luna.

Conform pietei imobiliare, locuintele de cinci stele din Bucuresti, construite dupa anul 2000, sunt mai ieftine decat cele istorice. Totusi, din 2008 si pana acum pretul proprietatilor de lux a scazut dramatic. In Bucuresti, de exemplu, de la aproape 4.000 de euro, metrul patrat a ajuns sa se vanda cu putin peste 2.000 de euro. Injumatatirea este valabila, insa, pentru toata piata imobiliara.