"Daca in luna februarie preturile medii pentru chirii au cunoscut o crestere fata de prima luna a anului, in martie putem observa o usoara scadere, in special pentru apartamentele de trei si patru camere. Fata de anii precedenti, preturile continua sa aiba o variatie negativa, insa mult mai lenta in ultimul an. In 2010 chiria s-a devalorizat in medie cu 1% in fiecare luna", se arata in analiza citata.

Pe de alta parte, numarul de oferte pe piata chiriilor a ajuns la cele mai mari valori pentru anul acesta, insumand peste 2.100 de oferte.

In cazul garsonierelor, in martie 2011 chiria medie este de 232 de euro, mentinandu-se la acelasi nivel fata de lunile precedente, dar cu 11% mai mic fata de martie 2010.

Pentru apartamentele cu doua camere, chiria medie este de 334 de euro. Scaderea fata de martie 2010 este doar de 9%, de trei ori mai mica fata de cea raportata la anul 2009.

Revine moda gazdei! Cum sa platesti o chirie cat mai mica! VIDEO

La apartamentele de trei camere pretul mediu pentru chirie a atins un minim pentru acest an, ajungand la 456 de euro. Fata de anii anteriori, variatia pretului este mai mare comparativ cu celelalte tipuri de apartamente, ajungand la -14% raportat la anul anterior, -31% fata de anul 2009 si -48% fata de anul 2008.

In cazul apartamentelor cu patru camere, pretul mediu pentru chirie nu a continuat cresterea brusca observata in luna precedenta, ci a scazut la 713 euro fata de 754 euro pentru februarie, dar mentinandu-se peste minimul de 620 de euro atins in luna ianuarie. Acest pret ramane sub valoarea din anii precedenti, cand chiriile erau peste 1.000 de euro.

Citeste si:

Prima Casa 4: Si cei care au deja o locuinta vor putea sa ia credit VIDEO