Portalul imobiliare.ro a facut o analiza referitoare la zonele in care se gasesc cele mai convenabile chirii in marile orase din tara.

Chiriile pentru garsonierele din cartierele bucurestene pornesc de la 150 de euro/luna, in timp ce in Cluj-Napoca si Timisoara, cu aceeasi suma pot fi inchiriate garsoniere chiar si in zone semi-centrale.

In Brasov, preturile practicate sunt chiar mai mici, chiriile pentru garsoniere pornind de la 120 de euro/luna. In Constanta si Iasi, chiriile practicate la garsoniere incep de la 140 de euro/luna.

Cum sa-ti inchiriezi cat mai bine locuinta! Top ponturi pentru chiriasi si proprietari!

“Pe fondul prelungirii crizei imobiliare, tot mai multi proprietari au preferat sa isi inchirieze apartamentele ceea ce a determinat o crestere a numarului de oferte si implicit scaderea preturilor. Nici volumul cererii nu exceleaza in aceasta perioada. In comparatie cu inceputul toamnei trecute, chiriile sunt cu pana la 12% mai mici.Cele mai mari diferente exista la garsonierele din Constanţa (-11,9%) si Timisoara (-8,9%), dar si la apartamentele cu doua (-7,2%) si trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca”, explică Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro

Bucuresti

In prezent, chiria unei garsoniere in zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneste de la 150 de euro/luna. Pe de alta parte, pot fi gasite apartamente cu doua camere la preturi incepand de la 200-220 de euro/luna in zone precum 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Crangasi sau Drumul Taberei. Chiriile in cazul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 250 de euro/luna in Berceni, Colentina sau Camil Ressu.

Brasov

In Brasov, cu 120 euro/luna pot fi inchiriate garsoniere mobilate si utilate in cartierele Tractorul sau Bartolomeu. In aceasta perioada, preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 150 de euro/luna in zonele Florilor, Racadau, Grivitei sau in apropierea Spitalului Judeţean, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 200 de euro/luna in 13 Decembrie sau Tractorul.

Cluj-Napoca

In Floresti sau Horea, de exemplu, pot fi inchiriate garsoniere cu 150 de euro/luna. In aceasta perioada, preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 170 de euro/luna in Andrei Muresanu sau Floresti, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 270 de euro/luna in zonele Buna Ziua, Zorilor sau Manastur.

Constanta

In zonele CET sau Energia, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate, in stare buna porneste de la 140 de euro/luna. In acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 170-180 de euro/luna, astfel de oferte pot fi gasite cu precadere in zonele Boema, Tomis Nord sau Tabacarie. Apartamentele cu trei camere pot fi inchiriate cu 250 de euro/luna, zonele cu cele mai multe oferte pe piata fiind Far, Tomis II, Tomis Nord sau Dacia.

Te-ai gandit ca este mai avantajos sa cumperi o locuinta decat sa inchiriezi?